Beépítés

Az építés helyszíne:
Az építési helyszín Budapest XI. kerületében az Ormay Norbert utca 22-24 sz. alatt található. Az építési telek két egymás melletti telek összevonásával állt elő, alapterülete 794 m2.

Talajadottságok:
A feltárások alapján a területen a feltöltés vastagsága 0,6-1,6 m közötti. Alatta kövér agyagra, míg a 2F feltárásban előbb iszapra, majd 3,2 m-es mélységtől kövér agyagra kell számítani. Mindkét feltárás alapján 2,1-2,2 m-es mélységben egy 0,8-1,0 m vastagságú homokos kavicsösszlet betelepülést észleltünk.
A dinamikus verőszondázás alapján a kavicsos homokösszletig laza (átázott, puha állapotú) rétegekre, míg a kavicsos homokösszlet alatt kemény rétegekre kell számítani. Ezek a rétegek a tervezett alapozásra alkalmasak.

Közművesítés:
Az építési terület előtt az utcában minden szükséges közmű telepítve van. Jelenleg két darab élővízbekötés és egy szennyvízcsatorna bekötés található.
A végleges víz és csatorna ellátás ezen meglévő bekötések felhasználásával készül.
A villamos bekötő vezetékek a régi épületekről elbontásra kerültek. Azok az Ormay utca túloldalán található középfeszültségű légvezetékes hálózatra voltak kötve. Ez az energia az építkezéshez szükséges ideiglenes ellátáshoz az építési telekre visszatelepítésre kerül. A végleges energiaellátást földkábellel tervezzük.
Földgáz bekötés nem tervezett.

Tartószerkezet

Alapozás:
Az épület alapozása sáv- és pontalapok alkalmazásával történik. Ezek a szerkezetek vezetik le a keletkező terheket a teherbíró, mélyebben elhelyezkedő talajrétegekhez. Az alaptesteket egy a lábazati rétegbe tervezett vasbeton gerendarács fogja össze, erről indulnak a földszinti felmenő szerkezetek, falak, pillérek.

Falszerkezet:
Az épület tartószerkezete monolit vasbeton falakból, pillérekből és födémekből áll.
A földszinten a lépcsőházi falazatok mellett a gépkocsi tároló részben pilléres a szerkezet, ez teszi lehetővé a gépkocsik ki-be közlekedését és tárolását.
Az emeleteken a tartószerkezet jellemzően falszerkezetűre vált, csak kevés pillérrel a nagyobb födémmezők alátámasztására.

Lépcsők:
Az épületben monolit vasbeton lépcső készül a lépcsőn és a pihenőkön kőburkolattal. A lépcsőházi korlátok acél lakatosszerkezetek, festett kivitelben.

Balkonok tartószerkezete:
A balkonok a födémektől hőtechnikailag elválasztva (Schöck isokorb), konzolos vasbeton lemezként kerülnek kialakításra. A lemezek alsó oldala festett beton, felső felülete az összefolyók felé lejtetve kent szigeteléssel készül. A balkonok belső vízelvezetéssel készülnek, (HL).
Burkolat: faburkolat párnafákon.

Szigetelések

Tetőszigetelés:
A tetőszigetelés egyenes rétegrendű lapostetőként kerül kialakításra, a szükséges karbantartások vonalában járható kivitelben. A szigetelés anyaga két réteg bitumenes szigetelés, a felső réteg a napsugárzás ellen palazúzalék bevonattal. Csapadékvíz elvezetés az épületen belül.
A tetőn kerülnek elhelyezésre a napenergiát hasznosító kollektor és napelem rendszerek.

Tetőteraszok:
A hézagosan rakott faburkolat (párnafákkal és kavicsréteggel) alatt egyenes rétegrendű pvc lemezszigetelés készül a hőszigetelésre. A vízelvezetés a tetőösszefolyókon keresztül a homlokzati csapadékvízelvezetésbe lesz bekötve.

Egyéb szigetelések:
A földszinti padlóban és a liftakna földdel érintkező felületein 1 rtg. bitumenes szigetelés készül talajnedvesség és talajpára ellen.

Építészet

Válaszfalak:
A válaszfalak a lakásokon belül 10 cm YTONG falazóelemekből készülnek, mindkét oldalon gletteléssel. A válaszfalak a mennyezethez PUR-hab kitöltéssel lesznek rögzítve. A nyílásáthidalások rendszer áthidalókkal történnek.

Aljzatképzés:
A lakásokban és a lépcsőházi pihenőkön 6 cm úsztatott aljzatbeton készül. Az úsztató réteg lépéshang elnyelő ásványgyapot, pld. Rockwool ND-30mm. Az aljzatbetonba a fürdőszobákban padlófűtés csövek lesznek beépítve. Az aljzatbetonon a parkettázott területeken önterülő simítás készül. A fürdőszobákban a kádak és zuhanyzók környezetében kent szigetelés készül

Felületképzések:
A lakásokban a beton és válaszfalakon 3 mm simító glettelésen diszperziós fehér festés készül.
A lépcsőházban a falakon selyemfényű, mosható akril festés, a korlátokon alapmázolás után fedőfestés készül. A homlokzati erkélykorlátok horganyozás után antracit fedő-lakkozást kapnak, a korlátok felső kapaszkodó eleme rozsdamentes acélból készül.
A parkoló szinten a falak és a mennyezet festettek, az ajtók lakkozott kivitelűek.
Az utcai oldalon a kerítés horganyzott acél antracit fedő-lakkozással, az udvari kerítés műanyagbevonatos gyártmány.

Burkolatok:

 • Hidegburkolatok: A fürdő, wc és zuhanyzó helyiségekben a padlón, a tervek szerinti területeken 30x60cm méretben gres vagy kerámia burkolat készül. A burkoló anyag ára 6.500 Ft/m2.(ÁFA és segédanyagok nélkül).
  A falon mázas kerámia csempeburkolat 20x30 cm vagy hasonló, fehér vagy világos színben. A burkolat a fürdőszobákban a mennyezetig, a wc-ben 1,5m magasságig készül. A burkoló anyag ára 6.000 Ft/m2 (ÁFA és segédanyagok nélkül).
  Az előszobák, kamrák és a konyhák területén a fürdőszobákkal azonos minőségű burkolat készül, 6 cm lábazattal.
  A konyhában csempetükör nem készül.
 • Parketta: Padlófűtéshez alkalmas szalagparketta kemény fából. A parketta közvetlenül az aljzatbetonra és az aljzatkiegyenlítőre kerül. Elválasztó réteg nincsen. A Parketta kb. 15 mm vastag. Gyártmány: pld. BEFAG. A parketta anyag ára 6.000 Ft/m2 (ÁFA és segédanyagok nélkül).
  A parketta saját színű mdf lábazattal készül.
  A harmonikus lakásbelsők kialakításának érdekében a burkolatok kiválasztására a tervezők javaslatot tesznek.

Álmennyezetek:
A tervezett helyeken, ahol a jellemzően légtechnikai vezetékek miatt szükséges, álmennyezet készül. Anyaga tömör gipszkarton glettelve és festve, fém tartószerkezettel. Az álmennyezetek az érintett helyeken (leginkább bejárati közlekedők, lépcsőház) a belmagasságot csökkentik.
A földszinten található egyedi tárolókban és közlekedőkben a gépészeti vezetékek ugyancsak csökkenthetik a belmagasságot.

Belső ajtók:
A lakásbejárati ajtó kialakítása furnérozott fa tok és ajtólap. Ajtóküszöb nem készül, helyette az ajtólapba mozgó küszöb kerül. Ajtólap tömör faforgácslapból, ajtókitekintővel, rozsdamentes kilinccsel, (kívül gomb, belül kilincs kialakítás). A lépcsőház felől csak kulccsal nyitható. Minimum 3 ponton záródó biztonsági vasalat.

 • Szobaajtó: Furnérozott tok és körüreges faforgácsbetétes ajtólap. Utólag szerelhető kivitel. Rozsdamentes acél kilincs és cím, BB zártest a szobákban, wc-zár a vizes helyiségeben. Küszöb nem készül.
  A belső ajtók nem hanggátló kivitelűek.

Homlokzati nyílászárók

A homlokzati nyílászárók fokozott hőszigetelésű REHAU Geneo műanyag tokszerkezetből, 3 rétegű (4-16-4-16-4) üvegezéssel készülnek. Ug=0,6 W/m2K. A műanyag tokszerkezet fóliázással színezett.
Hőhídmentes és légtömör beépítés.
A nyílászárók részben nyitható (bukó-nyíló vasalat), részben fix üvegezésűek. Alu- kilincs, eloxált alu színben.
A nyílászárók a nyári túlmelegedés ellen árnyékolással védve.
A REHAU Geneo passzívház minősített nyílászáró rendszer.

Homlokzati árnyékolás:
A lépcsőház és a gépház nem kap árnyékolást, szükségtelen.
A lakások tekintetében funkcionális homlokzati árnyékolás készül, ami azt jelenti, hogy a hálószobákban belátás ellen és napvédelem céljából, nappali terekben napvédelem céljából árnyékolunk minden olyan nyílászárón, ahol egyéb épületelem (teraszkonzol) ezt a funkciót nem elégíti ki. Ennek megfelelően az 1,3,4,6 lakások nappalijának teraszra nyíló nyílászáró együttesére, ahol az árnyékolást a terasz konzolok biztosítják, textil árnyékoló nem készül. (Későbbi, igény szerinti kiépítéséhez az áramellátás előkészítése megtörténik.) Az árnyékoló típusa külső oldali textil árnyékoló, motoros mozgatással. A motor a belső oldalról manuálisan, falikapcsolóval irányítható. Az árnyékoló a nyílászáró fölött elhelyezett dobozba teljesen felhúzható.

Zárrendszer

Az épületben lakásonkénti egykulcsos zárrendszert telepítünk. Ez azt jelenti, hogy egy lakáskulccsal az összes jogosultság nyitható.

Homlokzatképzés

Az épületen körben 25 cm vastag ásványgyapot és grafitos EPS anyagú hőszigetelő homlokzati rendszer készül, külső felületén vékonyvakolattal. Színek a kiviteli tervek szerint.
A tetőszinten a déli oldali előtető és a földszinti bejárat körüli egyes építészeti elemek Trespa burkolatot kapnak.

Homlokzati lakatos szerkezetek

A teraszkorlátok horganyzott, festet kivitelű acélszerkezetek. A kézfogó, kapaszkodó különálló rozsdamentes acél cső.
A parkoló kapu motoros meghajtású acél úszókapu, oldalra tolódó. Automatikus záródás.
A személybejárati kapu kézi nyitású, ajtócsukóval. Elektromos zár, ami a kaputelefonnal nyitható.
Az utcai oldalon egyedi acélkerítés, horganyzott festett kivitel. Az udvari kerítések Betafence termékek, zöld színben.

Kertészeti kialakítás

Burkolatok:
A személy és gépkocsi bejárat valamint a parkoló felülete 6cm betonkő burkolat, pld. Citytop fagymentesítő ágyazatra építve.

Kertészeti kialakítás:
A telekre az építési engedély szerint 5 db nagylombú fa ültetése tervezett. Ezen kívül az utcai oldalon és a parkolók környezetében, jellemzően alacsony növésű funkcionális térelválasztó talajtakaró növényállomány ültetését tervezzük. A nyugati oldalon, a kerítés mellett magasnövésű térelválasztó növényzetet ültetünk.
A telek teljes területén tereprendezés és humuszterítés után füvesítés készül. A főközlekedő irányokban tipegőket telepítünk. A füvesítés és növényzet gondozására a kertben locsolóhálózatot telepítünk, amelyet a vízhálózatra kötünk locsolási tarifával fizetett külön mérőn keresztül.
Az udvaron egyszerű gyermekjátszótér is készül, homokozó és egy hinta ülőpaddal.

Épületgépészet

Vízellátás:
Az elosztó csőhálózatot a gépészeti központban illetve függőlegesen a lépcsőházi gépészeti aknában vezetjük. Az aknába szintenként kerülnek a lakások fogyasztásmérői. A lakások berendezéseit ellátó alapvezetéket a padló rétegrend aljzatbetonjába tervezzük. A csővezeték anyaga ötrétegű műanyag illetve a padlóban a hatályos szabvány által engedélyezett műanyag.
A tervezett berendezési tárgyak rendre fehér színűek és típus szerint az alábbiak:
(elhelyezkedés és méret a tervdokumentáció szerint)

 • Kézmosó: Laufen Pro, vagy egyenértékű termék
 • WC: Laufen Pro, vagy egyenértékű termék
 • WC Tartály: Grohe, fehér műanyag nyomólap, vagy egyenértékű termék
 • Fürdőkád: Kaldewei Saniform, vagy egyenértékű termék
 • Zuhanytálca: Ravak (zuhanykabin nem készül), vagy egyenértékű termék
 • Csaptelepek: Kludi Objekta (falon kívüli kivitelek), vagy egyenértékű termék

Konyhabútor és konyhai berendezési tárgyak nem készülnek.
A harmadik emeleti lakások tetőteraszaira fagymentesíthető fali vízcsatlakozás készül.

Melegvízellátás:
Az épületben központi melegvízellátás készül, keringetett megoldással. A vízkeringetés csak a lépcsőházi aknában valósul meg, a lakáson belül nem.
A melegvíz tárolása a földszinti gépházban elhelyezett 1000l kapacitású hőszigetelt tartályban történik. A használati melegvíz termelését az év jelentős időszakában napenergia segítségével oldjuk meg. A napkollektorokat az épület tetejére külön tartószerkezetre telepítjük. Elégtelen napenergia szolgáltatás esetén a használati melegvíz termelését a fűtési hőenergia ellátását is biztosító levegő-víz hőszivattyú szolgáltatja. A lakásokat ellátó csőhálózat kialakítása megegyezik a hidegvízével, de a cső szigetelést kap. A használati melegvíz fogyasztásának mérésére lakásonként vízmérőt tervezünk és szintenként a gépészeti aknába telepítjük.
Melegvízcsatlakozás mosogató és mosógép részére nem készül.

Szennyvíz:
A lakásokban keletkező szennyvizet az ág- és ejtővezetékeken keresztül a földszintre vezetjük és onnan a földbe telepített hálózaton keresztül kötjük a meglévő csatlakozás felhasználásával az utcai ellátó hálózatra. A csatlakozáshoz és tisztításhoz aknák kerülnek kialakításra. A csőhálózat anyaga PVC-KG, a rendszerhez tartozó idomokkal.
A konyhában a kézi mosogatóhoz és mosogató gép csatlakozáshoz készül szennyvízcsatlakozás, a fürdőszobákban a hagyományos berendezési tárgyakon kívül mosógép szennyvízcsatlakozás készül.

Esővíz elvezetés:
Az épületben a tetőn és a teraszokon keletkező csapadékvizet csőhálózaton keresztül vezetjük a földszintre és ott a föld alá épített elvezető rendszeren jut a telken belüli szikkasztó kutakhoz.
A tetőteraszok vízelvezetése a balkonok összefolyóin keresztül vezető csőhálózaton jut a földszintre. (HL rendszer)

Fűtés-hűtés:
A központi fűtési hőenergiát levegő-víz hőszivattyúk biztosítják. A fűtési rendszer alacsonyhőmérsékletű sugárzófűtés, a lakások tervezett téli hőmérséklete 21°C. Az alacsony fajlagos hőigényre a födémekbe csövezett épülettömeg fűtést tervezünk. A lakásokat ellátó fűtési vezetékbe hőmennyiségmérőt építünk be, a lakásonkénti energiaköltségek megosztására. A lakásosztókat a lakásokban helyezzük el. Az osztókból csatlakoznak le az egyes födém- és padlófűtési körök. A lakások hőmérsékletének szabályozására fali termosztátot tervezünk. A fűtési rendszer önmagában elegendő az épület transzmissziós hőigényének biztosítására, e mellett a komfort szintjének emelése céljából az egyébként is szükséges szellőztető rendszerrel hőérzetjavító kiegészítő légfűtés készül.
A lakásokat a nyári túlmelegedés ellen árnyékolással védjük, de ettől függetlenül a lakások hűthetők is. 25°C belső hőmérséklet felett a födémben keringetett hűtővíz és az ugyancsak hűtött, kezelt szellőztető levegő biztosítja a jó klímát. Alapszabály az árnyékolás működtetése és a nyílászárók zárva tartása, ez a feltétele a kielégítő hűtésnek, a nyári kellemes hőérzet fenntartásának.
Tartalékfűtés villamos energiával az alaphálózat felhasználásával.

Szellőzés:
Az épületben a passzívházakra vonatkozó követelmények elérésére központi szellőztető rendszer készül. Annak érdekében, hogy a komfortszellőzés ne jelentős energiaveszteségek árán történjen, a légkezelés hővisszanyeréses formában, központilag történik.
A légkezelő a földszinti gépházba kerül, a homlokzatról szívja a frisslevegőt és az elhasználtat a tető fölé vezeti.
A lakásokhoz a kezelt levegő a gépészeti aknába épített csatornahálózaton keresztül jut.
A kiegyenlített komfortszellőztetés során a befújt frisslevegő mennyisége megegyezik a távozó levegő mennyiségével. Minden helyiséget szellőztetünk. A lakáson belül vannak befúvási , átáramlási és elszívási zónák.
A frisslevegő befúvás a főbb lakóhelyiségekbe /nappali, hálószobák/ történik. Az elhasznált levegő elszívása a konyhában valamint a mellékhelyiségek (fürdők, WC, kamra) területén történik. A közlekedők képviselik az átszellőztetett zónát. Az átszellőzés a belső ajtó erre kialakított résein keresztül valósul meg, zárt ajtók esetén is. Az elhasznált levegő jelentős része a konyhában kerül elszívásra, ezért oda hagyományos páraelszívó nem készül. A konyhai technológia miatt azonban javasolt aktív szénbetétes levegőtisztító beépítése.

Épületvillamosság

Energia ellátás:
Az épület számára a földszinten közösségi mérőhelyet tervezünk, mely főelosztó berendezésként is funkcionál. Ide csatlakozik az épületet ellátó kábel és itt lesznek a lakásmérők elhelyezve. Innen kerülnek megtáplálásra a közösségi és lakás elosztó berendezések. A létesítmény primer fővezetéki hálózatát, réz erű (3F+PE+N) kábelekből, tokozott kialakítású 5 vezetős (3F+N+PE) áramsínekből alakítjuk ki. Az installációs kábelek normál, műanyag szigetelésű típusok.

Lakás ellátás:
A lakás elosztó a bejárati ajtó felett kerül elhelyezésre. A lakás elosztó kábelhálózat innen kerül elosztásra. Áramkörök a kiviteli terv szerint. A kábelek réz vezetővel béléscsőben lesznek szerelve, jellemzően a falakban, födémekben vezetve.
A szerelvények típusa Legrand Valena Life, alumínium színben.
Világítótestek a lakásban nem lesznek szerelve. Kivétel ez alól ha állmennyezet készül. A lakások átadásához az ellenőrizhetőség és érintésvédelem miatt a lámpacsatlakozásokra foglalatokat és izzót szerelünk.

A lakásokban funkciónkként az alábbi épületvillamossági installáció készül:

a) Hálószobák:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest és egy oldalfali falikar csatlakozó az ajtó mellől kapcsolva.

Dugaszoló aljzat készül:

 • 1 db egyes az ajtó melletti kapcsoló alatt vele egy tengelyen
 • 1 db médiacentrum amely áll, 2 db 230 V , 1 UTP , 1 db KOAX
 • 1 db dupla az ajtótól távolabbi területeken
 • 1 db dupla a tervezett ágy fej részénél (éjjeli szekrény)

b) Főhálószobák:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest és kettő oldalfali falikar csatlakozó az ajtó mellől kapcsolva. A mennyezetvilágítás az ágytól váltókapcsolóval is kapcsolható.

Dugaszoló aljzat készül:

 • 1 db egyes az ajtó melletti kapcsoló alatt vele egy tengelyen
 • 1 db médiacentrum amely áll, 2 db 230 V , 1 UTP , 1 db KOAX
 • 1 db dupla az ajtótól távolabbi területeken
 • 2 db dupla a tervezett ágy fej részénél (éjjeli szekrény)

c) Nappali:
Világítás kettő darab mennyezeti világítótest és kettő oldalfali falikar csatlakozó az ajtó mellől kapcsolva.

Dugaszoló aljzat készül:

 • 1 db egyes az ajtó melletti kapcsoló alatt vele egy tengelyen
 • 1 db médiacentrum amely áll, 3 db 230 V , 1 UTP , 1 db KOAX
 • 2 db dupla az ajtótól távolabbi területeken
 • 2 db dupla az átellenes sarokban (tervezett kanapé mellett)

d) Konyha:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest a közlekedő irányból kapcsolva.
Egy pultvilágítási csatlakozó a pultnál kapcsolhatóan.
Dugaszoló aljzat készül:

 • 1 db egyes az ajtó melletti kapcsoló alatt vele egy tengelyen
 • 3 db dupla a konyhapultnál
 • mosogatógép és hűtőgép csatlakozó terv szerint

Villanytűzhely bekötő doboz, bekötés három fázisra előkészítve.
Konyhabútor és pult nem készül, a konyhai készülékek bekötése nem tárgya a szerződésnek.

e) Fürdőszoba mosógéppel:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest és egy csatlakozás tükörvilágításhoz az ajtó mellől kívülről kapcsolva.
Borotválkozó dupladugaszoló aljzat a mosdó környezetében.
Elektromos törölköző szárító radiátor, kiegészítő fűtés termosztátvezérléssel, csak időszakos üzemre.
Csatlakozás a mosógéphez.

f) Wc zuhanyzóval és kézmosóval:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest és egy csatlakozás tükörvilágításhoz az ajtó mellől kívülről kapcsolva.
Elektromos törölköző szárító radiátor, kiegészítő fűtés termosztátvezérléssel, csak időszakos üzemre.
Borotválkozó dupladugaszoló aljzat a mosdó környezetében.

g) Wc kézmosóval:
Világítás egy darab mennyezeti világítótest és egy csatlakozás tükörvilágításhoz az ajtó mellől kívülről kapcsolva.
Egyes dugaszoló aljzat a mosdó környezetében.

h) Kamra:
Világítás a mennyezeten vagy oldalfalon, kapcsolás belülről az ajtó mellett.
1 db dugaszoló aljzat hűtőgépnek.

i) Közlekedők:
Világítás a mennyezeten, ha álmennyezet van süllyesztett kivitel. Lámpatest Led (9W)
Takarító dugaszoló aljzat 1 db a bejárat közelében.

j) Teraszok:
Világítás és egységes Led (12W) lámpatest az oldalfalon.
Alatta 1 db kültéri dugaszoló aljzat.

Gyengeáramú rendszerek a lakásban:

 • Kaputelefon:
  A video-kaputelefon lakásegysége a bejárati ajtó közelében elhelyezve.
 • LAN hálózat:
  A lakásokban a hálószobákhoz és a nappali médiaközpontjához kábelezett LAN hálózat lesz kiépítve egy központi helyről. Ebbe a gyengeáramú központba köt be a szolgáltató kábelezése.
  Az internet modem, amit a szolgáltató telepít a későbbi lakástulajdonossal kötött szerződés alapján, ide telepíthető és innen osztható szét a kábel Tv és internet.
 • Kábel TV:
  A LAN hálózatban leírtak alapján a szobákban csillagpontos rendszer lesz kiépítve.
 • Riasztó:
  Lakásonkénti riasztó későbbi kiépítéséhez kábelhálózat készül.
  A riasztórendszer a későbbi tulajdonosok által szerelhető.

Közös használatú területek

A lépcsőházban a szükséges megvilágítási szint eléréséhez mennyezetei Led fényforrású lámpatestek készülnek.
A kapcsolás nyomógombokkal és lépcsőházi automatával. A földszinten mozgásérzékelő.
A parkolóban fénycsöves lámpatestek a mennyezeten biztosítják a megvilágítást. A kapcsolás mozgásérzékelővel és nyomógombokkal.
A közlekedési utakat a burkolatba épített Led lámpák is világítják.
A gépkocsi beállókhoz külön mérhető autótöltő csatlakozás előkészítése készül, vevő általi későbbi kiépítéshez.
Az udvaron a közösségi rendszerre telepített dugaszolók kerülnek telepítésre fűnyíráshoz és egyéb kertimunkához.
A kertben udvari díszvilágítás készül 60-90 cm magas kandelláberekkel.
A bejárati kapu elektromos, motoros mozgatású. A személybejárat távnyitású, de kulccsal is reteszelhető.
A bejárat melletti világító feliratos panelben lesz elhelyezve a kaputelefonhívó és a levelesláda. A kaputelefon színes képet és hangot továbbít a lakáskészülékekhez és egyben alkalmas a bejáratok nyitására is.
A bejárati járda és gépkocsibehajtó a burkolati szinten lesz lámpatestekkel megvilágítva.

A beruházó fenntartja a jogot, hogy a fenti leírásban szereplő szerkezetek, illetve anyagok tekintetében indokolt esetben módosításokat hajtson végre a minőségi színvonal megtartásával.

Ha lakást szeretne vásárolni, kérjük kattintson IDE
Copyrights © 2018 Minden jog fenntartva - Ormay udvar Ingatlanfejlesztő Kft.
Adatvédelmi nyilatkozat

Partnereink

AlbaLux logo Miskolczy Energiaterv logo Exon2000 logo Econix logo
info@ormayudvar.com